Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och har funnits i över 40 år. Kulturama är en egen enhet inom studieförnundet Medborgarskolan i Stockholm och består av fyra delar – Grundskola, Gymnasium, Vuxenutbildningar samt Kursverksamhet. Varje år examineras elever i de olika skolorna och går ut i näringslivet som verksamma och framgångsrika artister/musiker/konstnärer. Kulturama har utbildningar och kurser inom dans, musikal, teater, musik, sång, konst & design, foto, film.

Växjöskolornas Musikkår tillhör också vår ”anslutna verksamhet”. Sedan vårterminen 2014 har vi ett nära samarbete då en av våra uppvisningsgrupper; våra cheerleaders i KPC (Kulturama Preparandums Cheerleaders) dansar till VSM’s musik. Vi uppträder ca 30 gånger per år i/omkring Växjö med bl.a. studentspelningar, framträdande på Växjö Vipers hemmamatch och stadsparader. Vi har dessutom uppträtt i Italien och Spanien!

Sedan hösten 2011 kan man välja dans som profilidrott på Växjö Fria Gymnasium. Undervisningen sker i samarbete med Medborgarskolan i Kulturama Preparandums lokaler på Linnégatan 17 i Växjö. Huvudlärare är våra ledare CristianTara & Natalie samt gästdanslärare.

Amplified är Medborgarskolans varumärke för musik. Här bedrivs studiecirklar inom musikproduktion, band i olika former, clilnics och workshops med mera. Amplified ställer bland annat upp med ljudtekniker, musikproducent och klippning till våra shower.

LinneaTeatern tillhör vår så kallade ”anslutna verksamhet” och är en ideell teaterförening i Växjö. Sedan starten 1979 har unga och äldre tillsammans skapat ett 50-tal musikaler, talpjäser, familjeföreställningar och kyrkospel. Dessa har spelats i Växjö konserthus, på Växjö teater och på turné i Småland. I nästan varje uppsättning kan man se barn och vuxna från Kulturama Preparandum.