Burlesque/Broadway jazz

Burlesque jazz med isolations, musikalitet och sensualitet ger dig en ny medvetenhet om kraften i din kropp. Det handlar om personlighet och sensualitet, energi och rörelse – och att ha roligt såklart!
Anledningen till att vi har 16-årsgräns på denna dansstil är just för att den är utmanande, vilket vi inte anser vara lämpligt för de som är yngre.

”Burlesquen är en konstart som föddes på 1840 talet och var från början en teaterunderhållning med bred och parodierande humor, som vanligen bestod av en serie korta akter och ibland ett naket ben, eller en handskavtagning. Det var från början en slags underhållning för arbetarklassen och ofta gjorde man narr av överklassen i scenerna. Det franska ordet burlesque tyder på konstverk som är löjligt och lite upprörande, men med en rolig framtoning. Man vill provocera och samtidigt underhålla men även förföra.”
(Info från Oakleys Showrestaurang)

Broadway jazz är en stil som du kan se på de flesta musikalscener och cabaret-shower idag. I denna kurs blandas både Burlesque Jazz med Broadway jazz.

LEDARE:
Cristian

BRA ATT VETA:
I nuläget kan man endast boka privatlektioner, möhippor, svensexor eller workshops i grupp i denna stil. Är du också intresserad? Skicka ett mejl till vaxjo@medborgarskolan.se

Denna klass ges på engelska! THIS CLASS WILL BE GIVEN IN ENGLISH!

KLÄDSEL:
Mjuka kläder som du kan röra dig fritt i. Barfota eller jazzteknikskor. Ibland även karaktärsskor/skor med klack. Alternativet att hyra karaktärsskor genom oss för 150kr finns också. Meddela kontoret om du vill hyra skor.
Dusch och omklädningsrum finns.

TA SIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss – Stortorget.
Närmaste bilparkering – Stortorget eller Norrtull.

Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler!