Burlesque/Broadway jazz

Burlesque jazz med isolations, musikalitet och sensualitet ger dig en ny medvetenhet om kraften i din kropp. Det handlar om personlighet och sensualitet, energi och rörelse – och att ha roligt såklart!
Anledningen till att vi har 16-årsgräns på denna dansstil är just för att den är utmanande, vilket vi inte anser vara lämpligt för de som är yngre.

”Burlesquen är en konstart som föddes på 1840 talet och var från början en teaterunderhållning med bred och parodierande humor, som vanligen bestod av en serie korta akter och ibland ett naket ben, eller en handskavtagning. Det var från början en slags underhållning för arbetarklassen och ofta gjorde man narr av överklassen i scenerna. Det franska ordet burlesque tyder på konstverk som är löjligt och lite upprörande, men med en rolig framtoning. Man vill provocera och samtidigt underhålla men även förföra.”
(Info från Oakleys Showrestaurang)

Broadway jazz är en stil som du kan se på de flesta musikalscener och cabaret-shower idag. I denna kurs blandas både Burlesque Jazz med Broadway jazz.

LEDARE:
Cristian

PRISINFO:
Detta är en av våra 10-gångerskurser som ges vid 10 tillfällen för 1 000kr (inkl. uppvisning).
Man kan få delbetala upp till 3 gånger utan extra kostnad, detta måste dock anges i meddelanderutan vid anmälan. Faktura skickas ut i samband med kursstart.

För dig med Terminskort utgår 10% rabatt på våra 5- & 10-gångerskurser om du anger detta vid anmälan.
Vi erbjuder dessutom ett antal andra rabatter. Läs mer om dem, om Paketpris och Terminskortet HÄR

OM KLASSEN:
Det är öppen nivå på denna kurs. Du som inte testat Burlesque innan och du som har tidigare erfarenhet är välkommen. Dock behöver man minst 1-2 års tidigare danserfarenhet inom t.ex. jazz/balett för att kunna hänga med.
Denna kurs ges på engelska. THIS COURSE IS GIVEN IN ENGLISH.

KLÄDSEL:
Mjuka kläder som du kan röra dig fritt i. Barfota eller jazzteknikskor. Ibland även karaktärsskor/skor med klack. Karaktärsskor kan beställas av Dansbutiken som vi har ett samarbete med och där våra elever har 10% rabatt. Rabattkod skickas ut till alla deltagare inför kursstarten. Alternativet att hyra karaktärsskor genom oss för 150kr per termin finns också. Meddela kontoret om du vill hyra skor.
Dusch och omklädningsrum finns.

TA SIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan). Närmaste hållplats för stadsbuss – Stortorget. Närmaste bilparkering – Stortorget eller Norrtull.

(Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler!)

BRA ATT VETA:
Lämna både mobilnummer och mejladress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info.
Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället annars räknas du som deltagare fr.o.m. kurstillfälle 2 (även om du inte varit där) och måste betala full kursavgift.

OBS! Vi reserverar oss för att startdatum och tid kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta p.g.a. för få anmälda deltagare. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!

Med kallelsen följer en faktura för kursavgiften.
Har du läst våra köpevillkor? Om inte gör detta HÄR innan du anmäler dig!

FÖR ANMÄLAN:
Klicka på kurskoden så kommer du till anmälningssidan.

KurskodNivåÅlderDagarKursstartTiderAntal tillfällenPris

10912

Öppen16+/Vuxenonsdagar26/919:50-21:2010 ggr1 000kr