Balett Tå

För dig som har dansat balett i många år finns möjlighet att lära dig den klassiska, vackra tåspetstekniken. Vi gör gundläggande övningar, som stärker vristerna och vänjer oss vid att stå på tå.
Att dansa på tå kräver starka vrister, rådgör alltid med din balettlärare om just du klarar att börja balett tå. Vi rekommenderar ingen under 13 år att börja med balett tå. Börjar man för tidigt kan man orsaka stora skador på kroppen då det är mycket tekniskt krävande att utföra på rätt sätt och för att skelettet är mjukt och formbart ända upp till 18-20 års ålder då det börjar stelna allt mer. Vid 25-30 års ålder är bentätheten som starkast och då når man så kallad ”Peak Bone Mass”, den högsta nivån av bentäthet som man har under livet. (Info från bristguiden.se)

Vi rekommenderar att man läser dessa artiklar (på engelska) om balett tå innan anmälan:
When to start pointework?
When Can I Start Pointe Work?
When to go en pointe

LEDARE:
Jardel

PRISINFO:
Kursen ges vid 14 tillfällen på hösten och 16 tillfällen på våren (inkl. uppvisningar) för 1 600kr/termin.
Man kan få delbetala upp till 3 gånger utan extra kostnad, detta måste dock anges i meddelanderutan vid anmälan. Faktura skickas ut i samband med kursstart.

För dig som är 13+ och vill gå många kurser hos oss rekommenderar vi att skaffa Paketpris (upp till 5 kurser för 3 900kr). Ange ”Paketpris” i meddelandefältet vid din anmälan.
För dig som verkligen vill dansa mycket rekommenderar vi ett Terminskort. Med terminskort får du bl.a. gå hur många klasser i veckan du vill. Terminskortet kostar 4 400 kr (2 900kr för dig som är 9-12 år). Ange ”Terminskort” i meddelanderutan vid din anmälan. (OBS! Våra 5- och 10-gångerskurser ingår inte i Paketpris eller Terminskort).
Vi erbjuder dessutom ett antal rabatter. Läs mer om dem, om Paketpris och Terminskortet HÄR

OM KLASSEN:
Man behöver flera års erfarenhet av balett samt att du har rådfrågat din balettlärare innan. Ledaren kommer vilja titta på dina kunskaper innan du kan börja denna kurs, bl.a. för att undvika skador. Är du osäker eller har frågor? Skicka ett mejl till charlene.pihl@medborgarskolan.se
För att få ta denna Balett Tå-klass måste man gå minst en balettklass till i veckan, allt för att träna på tekniken och undvika skador.

KLÄDSEL:
Klädkod = Tajta kläder på hela kroppen så läraren kan se kroppens linjer, tåspetsskor, uppsatt hår; helst i balettknut. Det funkar inte att ha bylsiga kläder och håret utsläppt. Dusch och omklädningsrum finns. Prata med din ledare när du behöver nya skor. Tåspetsskor beställer vi vid behov i samarbete med Dansbutiken i Stockholm där våra elever har 10% rabatt.

TA SIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss – Stortorget.
Närmaste bilparkering – Stortorget eller Norrtull.

Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler!

BRA ATT VETA:
Lämna både mobilnummer och mejladress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info.
Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället annars räknas du som deltagare fr.o.m. kurstillfälle 2 (även om du inte varit där) och måste betala full kursavgift.

OBS! Vi reserverar oss för att startdatum och tid kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta p.g.a. för få anmälda deltagare. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!

Med kallelsen följer en faktura för kursavgiften.
Har du läst våra köpevillkor? Om inte gör detta HÄR innan du anmäler dig!

FÖR ANMÄLAN:
Klicka på kurskoden så kommer du till anmälningssidan.

Kurs Vt 2019:
KurskodNivåÅlderDagarKursstartTiderAntal gångerPris

14482

Öppen13+tisdagar22/120:10-21:4016 ggr1 600kr