Argentinsk tango

Tango är en dans med förförisk rytm och musik, elegant hållning, intim omfamning och sensuella stegkombinationer. Denna pardans utvecklades i Buenos Aires och Montevideos immigrantkvarter mot slutet av 1800-talet. Tangon blev fram emot 1920-talet en modedans som via Paris spreds över resten av Europa. Den Argentinska Tangon sprids över hela världen under 1920 och 1930. Dansen medverkade i filmer och tangosångare reste världen runt. Tangon kom att bli ett grundläggande uttryck för argentinsk kultur, och guldåldern varade till 1940 och 1950.
Argentinska Tango har beskrivits på många olika sätt. Vissa ser dansen som ett fysiskt uttryck för smärta, passion, och ett folks liv. På detta sätt, kan den användas som ett icke-verbalt språk, för att uttrycka sig själv på nya sätt. Styrkan i dansen ligger i dess komplexa enkelhet.

LEDARE:
Cristian

BRA ATT VETA:
I nuläget kan man endast boka privatlektioner, möhippor, svensexor eller workshops i grupp i denna stil. Är du också intresserad? Skicka ett mejl till vaxjo@medborgarskolan.se

Denna klass ges på engelska! THIS CLASS WILL BE GIVEN IN ENGLISH!

Mjuk klädsel och sko med klack/karaktärsskor rekommenderas för damer. Mjuk klädsel och bekväma inneskor rekommenderas för herrar. Dusch och omklädningsrum finns.

Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).Närmaste hållplats för stadsbuss – Stortorget.
Närmaste bilparkering – Stortorget eller Norrtull.

Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler.