ELEVSHOWER

Varje år avslutar vi vårterminen med en stor dansföreställning i slutet av maj i Växjö Konserthus som 2019 blir 25-26 maj med 2 föreställningar per dag kl.15:00 och 18:00. Hälften av våra 600-700 elever medverkar på lördagen och hälften på söndagen. De flesta dansgrupper medverkar endast en av dagarna och 4-5 åringarna är endast med på 15-föreställningen. 6-8 årsgrupperna bestämmer i samråd med ledaren om de vill vara med på två föreställningar samma dag.
Vi har även lite mindre vintershower i början av december i Katedralskolans aula som avslutning på höstterminerna.
Läs mer om våra föreställningar här nedanför, klicka på flikarna för att läsa om våra föreställningar genom åren…


DANCING THROUGH TIME 2019

Danselever och lärare från Kulturama Preparandum kommer genom dansen att ta med er på en spännande resa tillbaka i tiden. Spänn fast säkerhetsbältet och res med oss i ”Dancing Through Time”!

Vi bjuder på dans i en rolig och fartfylld föreställning för alla åldrar, och såklart även för dig som inte har någon anknytning till oss sedan tidigare.

Föreställningarna ges lördag 25/5 samt söndag 26/5
Två föreställningar varje dag kl. 15:00 och 18:00 på ca 2h inkl. paus.
Barndansen 4-5 år och vissa 6-8 årsgrupper är endast med kl. 15:00.
BILJETTER:
Biljetterna släpps torsdag 25/4 och finns att köpa på BiljettCentrum i Växjö Stadsbibliotek måndag – onsdag och fredag kl. 11-16:00, torsdag kl. 14-20:00 och lördag kl.10-14:00. Telefon: 0470-416 00.
Man kan även köpa biljetter på nätet via Ticketmaster
Vuxen = 150kr
Barn/Ungdom upp till 18år & studerande = 100kr
Helgbiljett (1 föreställning/dag) = 250kr (bra för dig med barn som dansar olika dagar)
Biljetterna är onumrerade
Varmt välkomna!
Beställ biljetter HÄR
Se vårt Facebook-event HÄR

15-föreställningarna filmas av professionella fotografer och kan beställas på plats i konserthuset mot betalning. (OBS! Vi tar endast emot kortbetalning). Alla som beställer en film får ett SMS när den är klar för upphämtning.

FÖR ER SOM MEDVERKAR I SHOWEN:
Info om sista repveckan (mån 20/5 – ons 22/5) delades ut till alla dansgrupper från vecka 17 och kommer även finnas för nedladdning här.
Programordningen inom kort upp i våra lokaler och all info kommer mejlas ut via månadsbrev, men du kommer även kunna ladda ner programordningen här.


VINTERSHOWER 2018HARD WORK 2018VINTERSHOWER 2017FEMTE ELEMENTET 2017VINTERSHOWER 2016C'EST LA VIE 2016

Tidigare år har vi haft våra populära vintershower i Black Boxen på Araby Park Arena men vi har vuxit ifrån den scenen, vilket är roligt. Från 2018 bytte vi lokal till Katedralskolans Aula och hade endast 4 shower under 2 dagar som alla var nästintill utsålda och vi kunde bjuda på riktigt bra shower i en mycket bättre anpassad lokal. Biljettförsäljningen sköttes detta år genom BiljettCentrum.

Våra vintershower är inte öppna för allmänheten, men tack vare alla er som kom och tittade så kommer 6st skolbarn att få skolmaterial i ett helt år genom Plan International dit en del av biljettintäkterna gick detta år. STORT tack till er i publiken och såklart till alla duktiga elever och dansledare!

Under läsåret 2017/2018 firade vi 15 år och då ville vi bjuda på något extra i Växjö Konserthus 19 – 20 maj 2018 med föreställningen ”Hard Work”!

Publiken guidades av konferencieren Charlene Pihl och våra musikalelever genom ett dansliv från den första barndansklassen, olika upplevelser i livet och hur man kämpar sig igenom med en av sina stora passioner som kan vara ett ”hårt arbete”. Kan man hålla dansen vid liv ända upp till pensionen och kanske ännu längre? Vi tror det!

Innan föreställningarna började fick publiken se videohälsningar från några av våra tidigare danselever som det gått bra för, men vi hade även fått grattishälsningar från Mojje, Ann Westin, David Batra & Robin Bengtsson!

Föreställningarna gavs 19-20/5 kl. 15:00 och 18:00 båda dagarna som vanligt.

Detta år blev en rejäl pubilksuccé med över 1500 besökande!

Några ord från publiken och deltagarna:

Vill bara tacka för två jättebra terminer hos er! Vår dotter och vi är jättenöjda Och vilken fantastisk show ni har gjort!! Så imponerad! Så tack än en gång!

Tack så mycket för en fantastisk termin.

Det var sååå roligt den här helgen!

Man blir alldeles rörd, det är verkligen SÅ proffsigt och bra!

När de små barndansarna kom ut på scenen så smälte man ju bara

Ni är fantastiska! Det är så underbart att se! Jag såg båda dagarna och det är så roligt att se hur de små eleverna springer till de stora eleverna, alla är som en familj.

Tusen tack för dessa terminerna och denna helgen! Har verkligen varit otroligt roligt! Längtar så till nästa termin!

15-föreställningarna filmades av ProDoMedia, har du missat att beställa en DVD? Mejla: vaxjo@medborgarskolan.se

Åter igen blev våra populära vintershower i Black Boxen på Araby Park Arena en succé! Hela 12st föreställningar blev det för denna gång och vi vill tacka alla danselever och dansledare och såklart er i publiken!

Våra vintershower är ju inte öppna för allmänheten, men tack vare alla er som kom och tittade på våra vintershower så har ni tillsammans hjälpt till att mätta en skolklass i ett helt år i samarbete med Plan!

Några positiva ord om vintershowerna:

”Tack för kanonfina shower, jätteduktiga ungdomar och ledare”

”Alltid lika roligt och mysigt att komma och titta på”

”Vilket fint program och upplägg, ni är så duktiga”

”Ni ska ha stort tack för allt jobb ni lägger ner”

Till 2017 års stora föreställning i Växjö Konserthus presenterade vi ”Femte Elementet”!

Det var en dansföreställning med elever och lärare från Kulturama Preparandum där publiken bjöds på en högst ovetenskaplig förklaring kring de fyra elementen eld, jord, luft och vatten – men vilket är egentligen det femte elementet? Jo, det fick publiken veta att det såklart är DANS!

Vi bjöd på både dans och sång i en rolig och fartfylld föreställning för alla åldrar, och som alltid även för dig som inte har någon anknytning till oss sedan tidigare eller inte känner någon på scen.

Föreställningarna gavs lördag 27/5 samt söndag 28/5 kl.15:00 och 18:00 båda dagarna.

Ännu en gång blev det nytt publikrekord och det är roligt när en stor del av publiken uttrycker ljudligt – ”Nä, inte redan!” när pausen mellan akterna kom.

Carly Karlsson för tidningen Nöjesnytt skrev bl.a:
”Med flytande dansare med brinnande passion som glider genom luften och landar stadigt på marken var publiken vittne till hur dans samlar alla dessa element i ett. Kulturama Preparandums dedikerade danslärare och elever samt visionärerna bakom detta förtjänar högt beröm. Vi ser fram emot nästa års dansuppvisning!”

Några ord från publiken:

”Vilket fantastiskt jobb ni lagt ner”

”Tack för en grym föreställning i helgen, så imponerad”

”Ni blir verkligen bara bättre och bättre”

”Jag hade ingen aning om att det var en sådan här pass stor grej”

”Så proffsigt gjort”

”Man blir ju sugen på att börja dansa, det är inte försent tydligen!”

”Vad roligt att få se showen från publiken i år, det är verkligen en bra show”

”Ni är så duktiga, jag är imponerad”

”Underbar föreställning”

”Tack för en fin uppvisning i konserthuset nu i maj och för den fina dansutbildningen som ni har på Kulturama.”

”Vill tacka för en så fantastisk uppvisning i konserthuset- underbart att se!”

”Tack för en underbar show. Barnen var så glada och stolta. Det var en värdefull upplevelse för dem. Tack att ni som lärare lärde dem så mycket och att ni tog hand om dem.”

15-föreställningarna båda dagarna filmades av ProDoMedia och kunde beställas på plats i konserthuset mot betalning. (OBS! Nytt för i år var att man även kunde betala via Swish!)
Alla som beställde en film kan hämta upp på kontoret.
Missat att beställa en DVD? Mejla vaxjo@medborgarskolan.se

STORT tack till alla elever, lärare och till er i publiken som kom till våra vintershower!

11 shower blev det totalt, inkl. extraföreställningar och nästan alla var helt utsålda. Det innebär även en del pengar till Plan Internationals arbete för barns rättigheter som vi skänkte pengar till detta år – tack även för det.
Se videon som Plan skickade till oss som tack genom att klicka HÄR

Lör 4/6 – sön 5/6 satte vår ledare Cristian upp sin första egna dansföreställning med vår showgrupp Expressions i Araby Park Arena! ”C’est La Vie” hette den och det bjöds på dans, sång, akrobatik och gästartister.

Även den föreställningen blev mycket lovordad och det var nästintill slutsålt.

STORT tack till alla inblandade på och bakom scenen samt till alla som kom och tittade!

SLOTTET 2016VINTERSHOWER 2015CELEBRATION 2015VINTERSHOWER 2014DRÖMMAR 2014VINTERSHOWER 2013

2016 års stora föreställning i Växjö Konserthus hette ”Slottet”. Våra musikalelever och gästkonferencieren Albin Boudrée guidade publiken genom de olika rummen med hjälp av dansen.

Showerna gavs 28 – 29 maj kl.15:00 och 18:00 båda dagarna.

Vi trodde att det skulle vara svårt att överträffa förra årets föreställning men vi fick nytt publikrekord med över 1 300 besökande och många i publiken tyckte att ”Slottet” var ännu bättre än förra året! Tidningen Nöjesnytt beskrev föreställningen som en ”Majestätisk dansföreställning” som gav en ”minnesrik upplevelse”.
Några ord från publiken/elever:

”Ni blir bara bättre och bättre”

”Vilket bra tema och så fint presenterat”

”Tusen tack för en fantastisk danshelg!! Min dotter var supernöjd!”

”Även om jag inte skulle haft någon jag kände på scenen så skulle man inte vilja missa era föreställningar, det är riktigt underhållande!”

”Tack för den fantastiskt roliga upplevelsen att få vara med i en sån stor och bra show!”

15-föreställningarna filmades av professionella fotografer och kunde beställas på plats i konserthuset mot betalning. (OBS! Nytt för 2016 var att vi endast tog emot kortbetalning!)
Missat att hämta upp din film? Mejla vaxjo@medborgarskolan.se

Våra populära vintershower i Black Boxen på Araby Park Arena blev återigen en succé! Detta år utökade vi vår shower till ännu en dag då vi fått fler elever än tidigare och det är många som vill titta.
Våra vintershower är inte öppna för allmänheten utan är till för de närmast anhöriga till våra elever.
Men alla som vill är däremot välkomna till vår stora dansuppvisning i Växjö Konserthus i slutet av maj varje år. 
2015 års föreställning hette ”CELEBRATION” där vi hyllade betydelsefulla personligheter genom historien.
Många har gjort avtryck genom historien på olika sätt, och även om de nu inte längre finns bland oss så påverkar de oss fortfarande.
Konferencieren Albin Boudrée och våra musikalelever guidade publiken genom dans och sång hyllade vi historiska personer/hjältar, författare, dansare/koreografer, skådespelare, forskare/vetenskapsmän och musiker/artister. Det var både en lärorik och underhållande föreställning där vi bland annat bjöd publiken på vår hyllning av Walt Disney, Astrid Lindgren, Bob Fosse, Robin Williams, Alfred Nobel, Whitney Houston, Michael Jackson och många fler.

Föreställningen blev en succé! Några ord från publiken:

”Jag har sett föreställningarna i 5-6 år, men jag har aldrig blivit så berörd””Proffsigt”

”Välorganiserat”

”Så duktiga elever och ledare”

”Det finns inga dödpunkter”

”Man lär sig något också”

”Vill tacka för en helt fantastisk föreställning i söndags!!! Ni är sååå proffesionella och det känns som ett väldigt engagerat gäng bakom detta. Som förälder får man verkligen valuta för pengarna!!!”

Åter igen gick en viss del av biljettpriset till FN-förbundets ”Flicka-kampanj”. Läs mer om ”Flicka-kampanjen” på FN-förbundets hemsida HÄR.

Showen filmades av professionella fotografer. Missade du beställa en DVD? Skicka ett mejl till vaxjo@medborgarskolan.se
Filmerna finns att hämta upp på kontoret på Linnégatan 17.

Vintershowerna 2014 i Black Box i Araby Park Arena blev en succé och en mycket trevlig avslutning på terminen.

Alla shower förutom en sålde slut och extrashower fick sättas in.

Våra vintershower är inte öppna för allmänheten utan är till för de närmast anhöriga till våra elever. Men alla är välkomna till vår stora dansuppvisning i Växjö Konserthus i slutet av maj varje år.

Vår stora dansföreställning 2014 hette ”DRÖMMAR”.
Genom dans och sång visade vi önskedrömmar, dagdrömmar, dansdrömmar, resedrömmar, karriärsdrömmar och mardrömmar.
Showerna gavs lördags 24 maj och söndag 25 maj, kl.15:00 och 18:00 båda dagarna.
För varje såld biljett bidrog man till insamlingen av FN-förbundets ”Flicka-kampanj”. Läs mer om kampanjen på FN’s hemsida HÄR.

Showen filmades av professionella fotografer. Man kunde beställa filmen i entrén av konserthuset för 100kr. Vill du beställa en film i efterhand? Skicka ett mejl till: vaxjo@medborgarskolan.se
Filmen kan hämtas upp på vårt kontor Linnégatan 17.

Sedan 2012 får du vara med om två dansuppvisningar hos oss under läsåret.
Då våra julshower år 2012 blev så populära och välbesökta så bokade vi en större lokal och hyrde in proffsigt ljud och ljus till vintershowerna 2013 den 11 december.
Oturligt nog fick vi inte tillgång till lokalen vid utlovad tid vilket gjorde oss försenade i planeringen som ledde till ett smärre kaos då vi åter igen hade en stor publik. Men vi är mycket stolta över våra proffsiga elever och lärare som kämpade hårt och bjöd på riktigt bra shower!
Till 2014 års vintershower bokades därför ännu bättre lokaler och vi valde att sprida ut showerna på två dagar. Allt för att få plats för all publik och göra showerna till en bra terminsavslutning.
Blue snowflake on isolated white background
DÉJÁ VU 2103JULSHOWER 2012KULTURAMAS KABARET 2012TUSEN OCH EN NATT 2011TRUE COLOURS 2010LIFE ON EARTH 2009

Dansföreställningen 2013 hette ”Dèjá Vu” och det var en dansföreställning i minnenas tecken. Föreställningarna gavs 25 och 26 maj med två shower per dag.

Då det var vårt 10-årsjubileum gjorde vi en nostalgisk resa genom de olika teman som våra olika uppvisningar haft under våra 10 år.

För varje såld biljett bidrog man till insamlingen av FN-förbundets ”Flicka-kampanj”. Man kan läsa mer om kampanjen på FN’s hemsida HÄR.
Föreställningen filmades och man kunde beställa filmen i entrén av konserthuset för 100kr. Har du glömt att hämta upp din film? Skicka ett mejl och boka tid att hämta upp DVD:n på vårt kontor på Linnégatan 17: vaxjo@medborgarskolan.se

År 2012 så gav vi inte bara en föreställning i konserthuset i maj utan vi hade även julshower i våra danslokaler och fick en trevlig terminsavslutning.

Ett julpyntat Kulturama Preparandum bjöd på julkänsla med shower och ”julfika” att köpa.

Vi hade en julshow varje kväll förutom på fredagen. Man uppträdde i den show som var samma dag som man vanligtvis hade lektioner på. Föräldrar, familj och vänner var välkomna gratis.

2012 år föreställning hette ”Kulturamas Kabaret – en känslokavalkad” och gavs 26 och 27 maj.

Vi uttryckte känslor som glädje, ilska, kärlek, nervositet och trötthet genom dans. Som guide genom de olika känslorna var Hani Arrabi vår konferencier – som i musikalen ”Cabaret”.

För varje såld biljett bidrog man till insamlingen av FN-förbundets ”Flicka-kampanj”. Läs mer om kampanjen på FN’s hemsida HÄR.

2011 års show hette ”Tusen och En Natt” och gavs 28-29 maj.
Vi berättade olika sagor från sagosamlingen ”Tusen och En Natt” genom dans.

Som vanligt gick en del av varje såld biljett till insamlingen av FN-förbundets ”Flicka-kampanj”. Läs mer om kampanjen på FN’s hemsida HÄR.

22-23 maj bjöd omkring 600 barn & vuxna på dans, teater och sång i en berättelse om det lyckliga folket som bor i en magisk skog. En dag kommer ett grymt härskarfolk till skogen…

Karin Leoson (konstnärligt ansvarig som en gång startade Steps & Stage som blev Kulturama Preparandum) låg bakom temat till denna minimusikal efter en dröm hon haft.
Det hölls audition inför huvudrollerna i denna föreställning.
Till ”True Colours” hade vi mer scenografi än vi tidigare haft och haft sedan dess. (Se bild på skissen hur det var tänkt att det skulle se ut). För att skapa scenografin fick både dansledare och elever hjälpa till och vi använde t.ex. hela korridoren för att kunna måla den ”mur” som skulle vara längst bak på scenen. Publikens besök bidrog med en skolmåltid till två barn i Etiopien eller Kambodja, i samarbete med svenska FN-förbundet.

2009 års dansuppvisning den 23-24 maj handlade om planeten jorden och mänskligheten – sett utifrån rymden. Hur skulle utomjordingar se vår planet och oss? Det finns många saker vi inte tänker på, men som egentligen är ganska konstiga. Som att applådera. Varför slår vi ihop händerna när vi ska visa uppskattning? Och vad ägnar vi människor egentligen mest tid åt? Det var en fartfylld show med tonvikt på dans, skratt – och kanske en och annan tankeställare.

Publiken guidades av Emma Fermvik och publiken fick varsin ”autotolk” på vägen in för att kunna förstå vad som sades på den intergalaktiska konferensen. Vi minns hur roligt det såg ut när hela publikhavet glittrade av dessa ”arnebollar” (se bild) och än idag har vi kvar en stor sopsäck med dessa ”arnebollar” i vårt förråd. Vad publiken inte visste var att alla dansledare fick vara på plats i konserthuset minst 1-2 timmar i förväg bara för att öppna alla dessa förpackningar! 😉

LIVE AND LET DANCE 2008LJUVA 1900-TAL 207VÄRLDENS DANS 2006SEASONAL 2005DANSENS TELEVISION 2004
2008 firade vi 5 år som Kulturama Preparandum med dansföreställningen ”Live and Let Dance” i Växjö Konserthus 24-25 maj.

Denna gång bjöds publiken på en filmvisning där dansgrupperna kallades skådespelare och dansledarna för regissörer i programbladet.

En specialversion av Bond-låten ”Live and Let Die” spelades in där det istället sjöngs på namnet av vår föreställning som inledning av showen.

Detta år 19-20 maj välkomnade vi till en dansant resa genom vårt ljuva 1900-tal! Vi tittade tillbaka på händelser; trevliga eller mindre trevliga som hänt, musikaler som har skrivits och kända personer som levt och verkat under århundradet m.m. Vi bjöd på en härlig resa med deltagare från 4 år och uppåt. Publiken fick bland annat möta Cancan-flickor, charleston-dansare, flummiga hippies och tuffa 80-tals rockare.

Detta var första året som vi använde vår egen ”Kulturama Preparandum-låt” som bl.a. danslärarna från det året var med och sjöng på!

Till hösten 2007 flyttade vi sen till våra nuvarande lokaler på Linnégatan 17!

2006 mellan 20-21 maj bjöds publiken på en resa jorden runt av våra danselever och danslärare. Publiken fick bland annat möta apor i Afrika, cowboys i Amerika, Geishor i Asien och Spanjorskor i Europa.

Några av nyheterna bland våra dansstilar var Salsajazz, Latinamerikansk dans, Linedance, Sevillanas & Flamenco.

Detta andra år som Kulturama Preparandum dansade elever och danslärare genom alla de fyra årstiderna på konserthusets scen den 21-22 maj. En av nyheterna bland stilarna detta år var musikalsång.
2004 var första året som vi körde vår dansföreställning i Växjö konserthus som Medborgarskolan Kulturama Preparandum! Tidigare hette vi Steps & Stage. Läs mer om Steps & Stage’s historia HÄR.

Publiken fick mellan 15-16 maj sitta i ”TV-soffan” i Växjö konserthus och se både filmer och TV-serier – gammalt som nytt.